Termékek
Security for MS Exchange 2003

Kaspersky Security for Microsoft Exchange 2003


A Kaspersky® Security for Microsoft Exchange Server 2003 megvédi a vállalat levelező rendszerének felhasználóit a vírusokkal és a kéretlen levelekkel (spam) szemben.

Az elektronikus levelezés a kártékony kódok terjedésének egyik legkedveltebb csatornája. A víruskitörések komoly károkat okozhatnak a vállalatnak, mert megkérdőjelezik az információk hitelességét és bizalmasságát. Ráadásul a vállalatnak szembe kell nézni az alkalmazottak kieső munkaóráival is, melyet a napi több száz kéretlen levél törlése okoz. A kéretlen levelek okozta többlet adatforgalmat is ki kell fizetni.

A Kaspersky® Security for Microsoft Exchange Server 2003 védelmet biztosít és vizsgálja a kimenő és bejövő üzeneteket, a szerveren tárolt leveleket, és a normál könyvtárakban tárolt üzeneteket is. Továbbá segít a levelező rendszer felhasználóinak a nem kívánt levelek blokkolásában a levélszemét felismerő technológiájával, kiegészítve a Microsoft által biztosított módszereket.

Legfontosabb előnyök

Továbbfejlesztett technológiák a vírusok és a levélszemét ellen.
A már bizonyított vírusvédelmi technológiákon felül, melyek a magas észlelési arányt biztosítják, a termék a SpamTestT technológiát is használja a kéretlen levelek kiszűrésére.

Kétszintű levélszemét szűrés.
A termék a Microsoft Exchange 2003 Server / Microsoft Outlook 2003-ba beépülve szűri a nem kívánt leveleket, magas spam felismerési arányt garantálva.

Költséghatékonyság.
A szoftver egy termékben nyújtja a kártékony programok és a levélszemét elleni védelmet, csökkentve a levelező szerver védelmének költségeit és megkönnyíti a rendszergazda munkáját.

Funkciók

Levélszemét szűrés

Intelligens spam felismerő technológiák.
Az alkalmazás vizsgálja az SMTP protokollon keresztül a Microsoft Exchange szerverhez küldött összes üzenetet a formai tulajdonságok alapján (email és IP cím, üzenet mérete, fejléc, stb). Az üzenet és a csatolmány tartalmát is elemzi az intelligens technológiák révén, amely az egyedülálló grafikus aláírást is tartalmazza, így a képi formátumú levélszemetet is felismeri.

Védelem tömeges levélküldéssel szemben.
A termék meggátolja a levelező szerver jogosultság nélküli használatát, ellenőrzi és blokkolja a vállalat számítógépeiről indított tömeges levélküldést. Levelet küldeni csak a rendszergazda által meghatározott küldőknek lehetséges.

Üzenet osztályozás.
A rendszergazda különböző feldolgozási szabályt állíthat be minden egyes nem kívánt levél kategóriának. Így megelőzhető, hogy fontos információ vesszen el: az ismert spamek blokkolhatók, a gyanús üzeneteket a nem kívánt mappába helyezhetők és a rendszerüzenetek (visszajelzés a levél elküldéséről, olvasásáról) a bejövő üzenetek mappába.

Vírusvédelem

Valós idejű vizsgálat.
A program megkeresi és eltávolítja a vírusok összes típusát, férgeket, trójaiakat, és egyéb kártékony programokat a kimenő és bejövő levélforgalomból, beleértve a csatolmányok szinte összes formáját is. Továbbá a rendszergazda beállíthatja a csak átmenő levélforgalom vírusvizsgálatát is az Exchange szerveren.

Manuálisan indított és időzített keresés a háttérben.
Az alkalmazás átvizsgálja a háttérben a szerveren tárolt mappákat és üzenetek, biztosítva hogy az összes elem a legújabb adatbázissal legyen vizsgálva, a szerver észrevehető terhelése nélkül.

A potenciálisan veszélyes programok észlelése.
A kibővített vírusadatbázis használata esetén a program nem csak az ismert kártékony szoftvereket tudja eltávolítani, hanem a potenciálisan veszélyes programokat is. Ilyenek a reklámokat megjelenítő programok, az adatgyűjtők, tárcsázók melyek automatikusan emelt díjas számokat hívnak és egyéb alkalmazások, melyeket a bűnözok saját céljaikra használhatnak.

Víruskitörés megelőzés.
Az alkalmazás folyamatosan figyeli a vírusaktivitást és észleli a víruskitöréseket, lehetővé téve a rendszergazdának, hogy azonnal reagálhasson: keresést indítson, adatbázist frissítsen, növelje a védelem szintjét. A rendszergazdát emailben, vagy a helyi hálózaton keresztül a NetSend eszközzel értesíti a rendszer a víruskitörésről.

Biztonsági mentés.
Egy üzenet törlése előtt az alkalmazás biztonsági mentést végez, így lehetőség van az információk visszanyerésére egy sikertelent vírusmentesítés, vagy hibásan spamnek kategorizált levél esetén is. Keresési paraméterek széles skálája áll rendelkezésre, hogy a biztonsági mentés adatai közül könnyen megtaláljuk a kívánt elemeket.

Adminisztráció

Finomhangolás.
A rendszergazda a vállalat biztonsági előírásai és a hardveres kapacitások alapján állíthatja be a program működését. Kiválaszthatja, hogy a kibővített vagy a standard vírusadatbázist használja a program a kártékony kódok kiszűrésére, változtathat az alkalmazás sebességén a felhasználók számának és a levélforgalom nagyságának függvényében, valamint megadhatja, hogy mely kiterjesztésű fájlokat vizsgálja a rendszer.

Adatbázis frissítések.
A vírusadatbázis frissítése történhet manuálisan, vagy automatikusan az interneten keresztül a Kaspersky Lab szervereiről, illetve a rendszergazda által meghatározott szerverekről a helyi hálózaton keresztül. A vírusvédelmi motor és a nyelvi elemző egyes moduljai az adatbázissal együtt frissíthetők. A vírusvédelmi és a spam felismerő adatbázis külön is frissíthető.

Részletes jelentések.
A rendszergazda részletes HTML alapú jelentésekkel, vagy a Windows eseménynaplója segítségével felügyelheti az alkalmazás működését és a védelem állapotát . A rendszergazda határozza meg a jelentések gyakoriságát és a kívánt információkat . A jelentések eltárolhatók a merevlemezen, de emailben is elküldhetők.

Központosított adminisztráció.
Az alkalmazás a beépített Microsoft Management Console (MMC) segítségével konfigurálható és adminisztrálható, mely egy kényelmes eszköz a rendszergazdának, de használható a Kaspersky® Administration Kit is, mellyel a többi Kaspersky Lab termék is adminisztrálható.

Gyors telepítés.
A program alapbeállítású telepítési módja interaktív, és megfelelő a legtöbb rendszerhez. Lehetővé teszi a program használatának szinte azonnali megkezdését, hosszú telepítés és konfigurációs idő nélkül.

Rendszerkövetelmények

Hardveres követelmények
 • CPU: Intel Pentium 300 MHz vagy újabb;
 • 256 MB RAM (ajánlott);
 • 50 MB szabad lemezterület a telepítéshez (nem tartalmazza a biztonsági mentéshez és egyéb szolgáltatásokhoz szükséges helyet).
Szoftveres követelmények
  Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition védelméhez szükséges követelmények:
 • Microsoft Windows 2000 Server with Service Pack 4 vagy újabb installed / Microsoft Windows 2000 Advanced Server with Service Pack 4 vagy újabb / Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition vagy újabb / Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition vagy újabb;
 • Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition vagy újabb.
  Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition védelméhez szükséges követelmények:
 • Microsoft Windows 2000 Server with Service Pack 4 vagy újabb installed / Microsoft Windows 2000 Advanced Server with Service Pack 4 vagy újabb / Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition vagy újabb / Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition vagy újabb;
 • Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition vagy újabb.
  Követelmények az adminisztrációra használt számítógéppel szemben :
 • Microsoft Windows 2000 with Service Pack 4 vagy újabb / Microsoft Windows XP / Microsoft Windows 2003 and MMC version 1.2 vagy újabb
Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2013 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.