Termékek
Security for Virtualization

Kaspersky Security for Virtualization

A biztonság menedzselése heterogén vagy hibrid IT környezetben nehézkes és időigényes feladat, gyakran több konzol és menedzsment eszköz használata szükséges.

A Kaspersky Security for Virtualization díjnyertes vírusvédelmet biztosít a virtualizált infrastruktúráknak, beleértve a szervereket, munkaállomásokat és adatközpontokat. Emellett eszközök széles skálájának menedzselhetjük az IT biztonságát, fizikai szervereknek, virtuális gépeknek és mobil eszközöknek, egy egységes menedzsment konzol segítségével, mely egyszerűsiti a biztonsági feladatokat és javítja a biztonsági problémák észlelését.

Mivel a Kaspersky Security for Virtualizatin egy agent nélküli megoldás, jobb teljesítményt és magasabb konszolidációs rátát érhetünk el vele, mint a hagyományos, agent alapú termékekkel.

Előnyök

Központosított biztonság - virtualizált környezetekhez fejlesztve
A Kaspersky Security for Virtualization egy virtuális appliance, mely vírusvédelmet biztosítva kapcsolódik a VMware vShield Endpointhoz. Egyetlen központi vírusvédelmi motort és vírusadatbázist tartalmaz minden egyes hosthoz.

Egyetlen menedzsment konzol
A Kaspersky Security Center - mely ingyenesen elérhető - egy egységes menedzsment konzol, mellyel menedzselhetjük a virtuális gépek, fizikai gépek és a mobil eszközök biztonságát.

Nagyobb sűrűség a virtualizációban
Mivel a Kaspersky Security for Virtualization egy agent nélküli termék, segítségével megszűnnek a frissítési és víruskeresési rohamok, nagyobb sűrűségű virtualizációt érhetünk el vele és megszünteti a biztonsági réseket, melyek egyes agent alapú termékeknél előfordulhatnak.

Továbbfejlesztett vírusvédelmi motor
A díjnyertes Kaspersky vírusvédelmi technológiák - kombinálva a Kaspersky piacvezető frissítési gyakoriságával - megbízható védelmet nyújtanak az új és terjedő fenyegetések ellen. A heurisztikus elemző hatékonyan kűzd a polimorf vírusok ellen is.

Egyszerű telepítés és menedzselés

Gyors telepítés
A védelem virtuális appliance formájában telepíthető, mely a fizikai szerveren található összes virtális gépnek elérhető. A felhasználónak mindössze egy új virtuális gépet kell létrehoznia és rámásolnia egyetlen image fájlt... és a Kaspersky díjnyertes védelme automatikusan védi az új virtuális gépet.

Rugalmas biztonsági profilok
A különböző biztonsági beállítások egyszerűen érvényesíthetők a virtuális gépek különböző csoportjain. Ez a rugalmassági szint növeli a teljesítményt - lehetővé téve bizonyos, nem releváns alkalmazásoknál a kizárást a víruskeresésből.

Jelentések
A részletes jelentések az IT csapatnak jobb betekintést biztosítanak az eseményekre és a befejezett feladatokra - mind a fizikai, mind a virtuális gépek esetén.

Kaspersky biztonsági megoldások széleskörű menedzselés
A Kaspersky Security Centerrel más Kaspersky biztonsági termékeket is menedzselhetünk - kialakítva egy menedzsment szerkezetet, mely segít a megfelelő biztonsági házirendek betartatását a teljes hálózaton.

Magasfokú integráció

VMware vMotion támogatás
A teljeskörű VMware vMotion támogatással a Kaspersky Security for Virtualization még akkor is biztosítja a védelem zavartalan működését, ha a terhelés átkerül az egyik ESXi hostról a másikra. Ha az új host is rendelkezik a szükséges licencekkel, a védelem követi a terhelést és megmarad az összes biztonsági beállítás.

VMware vCenter integráció
A Kaspersky Security for Virtualization a vCenteren keresztül információkat kap a virtuális gépekről - beleértve az összes virtuális gép listáját és hozzátartozó paramétereket. Amellett, hogy az IT csapatnak jobb átláthatóságot biztosít, a vCenterres integráció automatikus védelmet nyújt, ha új virtuális gépet állítunk be.

VMware környezetek száles skáláján tesztelve
A Kaspersky Security for Virtualization az alábbi rendszereken lett tesztelve, és kompatibilis velük:

 • VMware vSphere Distributed Resource Scheduler (DRS)
 • VMware vSphere High Availability (HA)

Rugalmas Biztonság

Kármentesítés
A Kaspersky legújabb vírusvédelmi technológiái észlelik a kártevőket, blokkolják azok hozzáférését, vírusmentesítenek és törölnek... és értesítik a rendszergazdát.

Globális vizsgálat
A rendszeres vizsgálatot az összes virtuális gépen elvégezhető, az előre meghatározott ütemezésünk szerint. Automatikus elkerüli több gép párhozamos vizsgálatát, segítve a terheléselosztást.

Virtuális gépek vizsgálata
A rendszergazdák manuálisan is indíthatnak víruskeresést a kiválasztott virtuális gépen, mappában vagy fájlon. Ez akkor lehet hasznos, ha az IT csapat szokatlan aktivitást észlel valamelyik virtuális gépen.

Intelligens vizsgálat
A hatékonyság növelése érdekében az alkalmazás csak az új, vagy módosított fájlokat vizsgálja meg az ütemezett vizsgálatok során.

Rendszerkövetelmények

Általános követelmények Támogatott operációs rendszerek
 • VMware vShield Endpoint licenc szükséges minden egyes virtuális géphez
  Megjegyzés:
  - VMware vShield Endpoint licencet tartalmazza a VMware View - Premier és VMware vShield App 
  - VMware vShield Endpoint licencet egyes Kaspersky partnerektől is vásárolhat

 • VMware ESXi 4.1p3 vagy ESXi 5.0p1

 • VMware vCenter Server version 4.1 vagy 5.0

 • Windows 7
 • Windows Vista
 • Windows XP
 • Windows 2003 Server
 • Windows 2008 Server
 • Windows 2008 R2 Server
 
Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2013 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.