Termékek
Mobile Security EE

Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition

A Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition hatékony és megbízható védelmi megoldás a vállalati mobil felhasználóknak a kártékony programokkal, az SMS spammel és a mobil platformot célzó internetes támadásokkal szemben. A készüléken tárolt bizalmas információkat is védelmezi, az okostelefon elvesztése vagy ellopása esetén is.

Miért fontos a vállalati okostelefonok védelme? A kritikus fontosságú üzleti adatok megsérülhetnek, vagy ellophatják őket a kifejezetten okostelefonra írt kártevők. A készülék internetes támadások áldozata lehet a világhálóról letöltés közben. A fertőzött mobil eszközt felhasználhatják, hogy beszivárogjanak a vállalati IT rendszerbe. Az ellopott vagy elvesztett okostelefon azt jelenti, hogy a bizalmas vállalati adatok idegenek kezébe kerültek. Továbbá az SMS spam sok kényelmetlenséget okozhat.

A Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition 7.0 arra tervezték, hogy segítsen mérsékelni a fentebb említett kockázatokat. Kombinálja a Kaspersky Lab legújabb mobil technológiáit, a sokéves kártevők, hackerek és spam elleni küzdelemben szerzett tapasztalataival. A termék megbízható védelmet nyújt a vállalati okostelefonoknak és a rajtuk tárolt adatoknak. A Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition szorosan együttműködik a Kaspersky Administration Kit-tel, így a rendszergazda központilag menedzselheti a teljes hálózati védelmet, legyen az fájlszerver, munkaállomás, vagy mobil eszköz.

Egyszerű telepítés

A Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition egy helyről telepíthető egyetlen rendszergazda által, a mobil eszközök számától, és azok fizikális helyzetétől függetlenül. A telepítés két féle módon kivitelezhető: PC-n keresztül a Microsoft ActiveSync vagy a Nokia PC Suite segítségével, vagy egy SMS-ben küldött linkkel a csomaghoz és a beállításokhoz.

Rugalmas adminisztráció

Víruskitörés, vagy egy szimpla vírus észlelése esetén a rendszergazda megváltoztathatja az összes felhasználó, vagy egy kiválasztott csoport biztonsági paramétereit. Szabályozható, mely beállításokon változtathatnak a felhasználók és melyeken nem, erősítve a vállalat biztonsági házirendjét.

Teljes felügyelet

Még ha a felhasználó tengeren túl is tartózkodik, a rendszergazda teljes felügyelettel rendelkezik a mobil eszköz biztonsága felett. Ha a készüléknek van internet hozzáférése, akkor az automatikusan kapcsolatot létesít a szerverrel, letöltve a legújabb frissítéseket és biztonsági házirendeket.

A rendszergazda bármikor információkat kaphat bármely mobil eszközről. Az információ tartalmazza a legútóbbi kapcsolódás időpontját a Kaspersky Administration Kit-hez, a vírus- és spam elleni védelem állapotát és az Anti-Theft valamint a tűzfal modulok jelentéseit.

Funkciók

Lopás elleni védelem. A vállalati adatok védelmére az ellopott vagy elvesztett okostelefon blokkolható vagy törölhető távolról a felhasználó vagy a rendszergazda által. A felhasználó megtudhatja azt is, ki az "új tulajdonosa" az eltünt készüléknek.

  • SMS Block. Ha az okostelefont elveszítjük, az eredeti SIM kártyára küldött rejtett SMS-sel blokkolható a telefon az előre meghatározott biztonsági kód megadásáig.
  • SMS Clean. Ez a funkció hasonló az SMS Block-hoz, csak itt a blokkolás helyett törölhető a készülék teljes memóriája.
  • SIM Watch. Ha a telefont ellopják, az "új tulajdonos" általában kicseréli a SIM kártyát. A SIM Watch funkció ilyenkor blokkolja a készüléket és elküldi az új SIM számát az "új tulajdonos" tudta nélkül.

Vírusvédelem. A Kaspersky Mobile Security valós idejű védelmet nyújt, az összes bejövő adatot és kapcsolatot átvizsgál, távol tartva a kártevőket. A rendszergazda előre beállíthatja az ideális időpontot a víruskereséshez, amely ezután automatikusan működik. Ha egy fertőzött objektumot nem tud vírusmentesíteni a termék, akkor törölhető, vagy karanténba helyezhető.

Tűzfal. A rendszergazda kiválaszthatja a beépített IP tűzfal védelmi szintjét. A kiválasztott szinttől függően egy vagy több megszorítás alkalmazható a felhasználó védelmének érdekében.

Anti-Spam for SMS. Az ismert spam források telefonszámai, feladó nevek, nemkívánt szavak vagy szófordulatok adhatók a feketelistához, biztosítva, hogy ezen üzeneteket mindig blokkolja a program. A felhasználó ezen felül kapcsolatokat adhat a címlistájából a fehérlistához.

Automatikus frissítések. A vírusvédelmi adatbázis a rendszergazda által megadott intervallumokban frissít automatikusan. A frissítések WAP/HTTP (GPRS, EDGE, Wi-Fi, stb.) vagy PC kapcsolaton keresztül érhetők el.

Rendszerkövetelmények

  • Symbian 9.x Series 60 3rd (csak Nokia)
  • Windows Mobile 5.0, 6.0, 6.1

Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2013 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.