Termékek
Mail Gateway

Kaspersky Mail Gateway


Technical News
04.07 Release of Kaspersky Mail Gateway 5.6 (version 5.6.23.1)
10.22 Critical Fix 2 for Kaspersky Mail Gateway (5.5.139.0)
06.27 Critical Fix 1 for Kaspersky Mail Gateway 5.5
07.26 Kaspersky SMTP-Gateway 5.5 for Linux/Unix - build 5.5.90 (Maintenance Pack 1)

A Kaspersky Mail Gateway sokoldalú termék, mely teljes körű védelmet nyújt a levelező rendszer használóinak a vírusokkal és a nem kívánt emailekkel (spam) szemben.

A Kaspersky Mail Gateway külön szerverre is telepíthető, nem szükséges integrálni a meglevő levelezőrendszerbe. A termék jelentősen növeli a védelem szintjét napjaink számítógépes fenyegetéseivel szemben, és lehetővé teszi különböző vírusvédelmi gyártók termékeinek egyidejű használatát a hálózaton.

A programot úgy tervezték, hogy önállóan működjön, így az jól alkalmazkodik a környezetéhez, és könnyen kombinálható más gyártók termékeivel a különböző hálózati csomópontokon. A beállításhoz és telepítéshez nem szükséges a Linux rendszerek szakértelme

Funkciók

Integrált védelem a vírusok és a spam ellen

Víruskeresés. A program megkeresi és eltávolítja a vírusok összes fajtáját és a kártékony programokat a bejövő és kimenő levelek összes elemében, beleértve a csatolmányokat is.

Levélszemét szűrés. Az alkalmazás szűri a levélforgalmat a formai tulajdonságok, az üzenet tartalma alapján és intelligens technológiák révén, ezek közé tartozik a speciális grafikus aláírás, hogy a képi formátumban érkező levélszemetet is felismerje.

Felhasználói figyelmeztetések. Gyanús vagy fertőzött fájl észlelésekor a rendszergazda, a küldő és a címzett is figyelmeztetést kap, melynek tartalmát és formáját a rendszergazda állíthatja be. Ha egy üzenetet levélszemétnek ismer fel a program, akkor azt blokkolhatja, karanténba küldheti, vagy kézbesíthető a címzettnek egy speciális jelzéssel a tárgy mezőben.

Karantén. Fertőzött vagy gyanús elemek, levelek, illetve levélszemétnek azonosított üzenetek a karantén könyvtárba továbbíthatók, ahol a rendszergazda megnézheti, törölheti vagy a végfelhasználónak továbbíthatja a levelet.

Üzenetszűrés

Csatolmány típusa szerint. Az alkalmazás beállítható, hogy szűrje a levélforgalmat a csatolmány neve és fájltípusa alapján, így azonnal azonosíthatók az esetleg vírust tartalmazó elemek.

Felhasználói csoport alapján. A rendszergazda különböző üzenet feldolgozási szabályokat hozhat részre minden egyes csoportnak, és korlátozásokat állíthat be a biztonsági előírások szerint a levelezőrendszer felhasználóinak.

A szerver védelme illetéktelen hozzáféréstől

Az alkalmazás konfigurálható úgy, hogy megvédje a szervert DoS támadásoktól és külső próbálkozásoktól, melyek célja tömeges email küldés a szerveren keresztül. Bizonyos esetekben ez a segítség csökkenti a szerver terheltségét és a levélforgalom feldolgozását.

Rugalmas menedzsment és adminisztráció

Távoli adminisztráció. A Kaspersky Mail Gateway távolról menedzselhető a webes felületen keresztül, vagy hagyományosan a konfigurációs fájl segítségével.

Az alkalmazás beállítása és optimalizálása. A levélforgalom mennyiségétől, és a vállalat biztonsági előírásaitól függően, a rendszergazda beállíthatja az alkalmazás működési paramétereit a maximális rendszer teljesítménytől a maximális felhasználói biztonságig. A rendszergazda különböző időtúllépéseket állíthat az üzenetek küldésénél/fogadásánál, menedzseleheti az alkalmazás feldolgozási sorrendjét és a háttérben párhuzamosan feldolgozható elemek számát.

Frissítések beállítása. A vírusadatbázis frissíthető manuálisan, vagy automatikusan, az interneten keresztül, a Kaspersky Lab szervereiről, vagy a rendszergazda által meghatározott helyi szerverről. A vírusvédelmi motor egyes moduljai, és a nyelvi analizáló szintén frissíthető a fent ismertetett módon.

Grafikus jelentések. A program lehetővé teszi, hogy egy adott időszak vírusaktivitását grafikus formában tekinthessük meg. A keresések során talált vírusok típusa szintén megtekinthető. Továbbá a rendszergazda részletes információkat kaphat a program állapotáról és működéséről a kívánt mélységben szinten.

Rendszerkövetelmények

Hardveres követelmények Szoftveres követelmények
 • Intel Pentium CPU (Pentium III vagy Pentium IV ajánlott)
 • Legalább 256MB RAM
 • Legalább 100MB szabad lemezterület a telepítéshez
 • Legalább 500MB szabad lemezterület a /tmp fájlrendszerben.
Egy az alábbi operációs rendszerek közül
  32-bites platformok esetén:
 • Red Hat Enterprise Linux Server 5.
 • Fedora 7.
 • SUSE Linux Enterprise Server 10.
 • OpenSUSE Linux 10.3.
 • Debian GNU/Linux 4 r1.
 • Mandriva 2007.
 • Ubuntu 7.10 Server Edition.
 • FreeBSD 5.5, 6.2.
  64-bites platformok esetén:
 • Red Hat Enterprise Linux Server 5.
 • Fedora 7.
 • SUSE Linux Enterprise Server 10.
 • OpenSUSE Linux 10.3.
Perl language version 5.0 vagy újabb (www.perl.org),
a which alkalmazás
a bzip2 alkalmazás
Webmin version 1.070 vagy újabb (www.webmin.com) a távoli adminisztrációhoz (opció)
Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2010 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.