Termékek
KAV for Windows Servers
Microsoft Gold Certified Partner

Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers

Kaspersky Anti-Virus: runs great on Intel Core Duo Kaspersky Anti-Virus: runs great on Intel Core Quard Kaspersky Anti-Virus: runs great on Intel Core i7
Kaspersky Anti-Virus: runs great on Intel Xeon VB 100% Feb 2008
VB 100% Aug2006 VB 100% December 2005

A Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers az összes kártékony programmal szemben védi a Windows fájlszerveren (beleértve az x64-es verziókat is) tárolt adatokat. A termék magas fokú rendelkezésre állása megfelel a nagy terhelésű vállalati szerverekkel szembeni elvárásoknak.

Előnyök

Nagy teljesítmény: Az új vírusvédelmi motor, a szerver erőforrásainak terhelés kiegyenlítése, optimalizált víruskereső technológia és a megbízható folyamatok kizárása a keresésből, mind növelik a termék teljesítményét és csökkentik a víruskereséshez szükséges számítási erőforrást.

Proaktív védelem az új kártevők ellen: Az új vírusvédelmi motor hatékonyabb védelmi módszert nyújt az új kártékony programok ellen. A heurisztikus elemzés magas százalékban észleli a kártékony kódokat a programokban, még akkor is, ha nem szerepelnek a vírusadatbázisban. Az alkalmazás imitálja a program indítását egy virtuális környezetben és elemzi annak működését, ami alapján eldönti hogy veszélyes-e, vagy sem.

Megbízhatóság: Ha valamilyen működési probléma miatt, vagy szándékosan bezárják az alkalmazást, az automatikusan újraindul, biztosítva a rendszer védelmét, miközben a diagnosztikai rendszer meghatározza a hiba okát.

Funkciók

Hatékony védelem a kártékony programokkal szemben

Valós idejű vírusvédelem és kézzel indítható keresés: A Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers minden elindított, megnyitott vagy módosított fájlt megvizsgál, és vírus találat esetén megtisztít vagy töröl. Továbbá a gyanús fájlokat izolálva a karanténba helyezi későbbi elemzésre. Az alkalmazás megvizsgája a megadott területeket hozzáférés vagy kézi indítás esetén.

A kritikus rendszerterületek gyorsvizsgálata: Az alkalmazás megvizsgálja az operációs rendszer azon a területeit, melyek jobban ki vannak téve egy esetleges fertőzésnek, mint egy különálló feladat. Például az automatikusan induló objektumok vizsgálata segít megelőzni a kártékony kód betöltődését a boot folyamat alatt, és észleli a rejtett folyamatokat is. Egyéb kritikusnak vélt területek is kijelölhetők a gyorsvizsgálatra.

Kártevő kitörések megelőzése: Az alkalmazás feljegyzi az összes kártevő támadást, amely segít a rendszergazdának időben reagálni víruskeresés indítással, adatbázis frissítéssel, vagy magasabb biztonsági szintre váltással.

Fertőzött számítógépek izolálása: Ha a hálózatban megfertőződik egy munkaállomás, akkor az alkalmazás bizonyos ideig blokkolja a hozzáférést a szerverhez. Ez alatt az idő alatt a rendszergazda meghatározhatja a fertőzés forrását, és megtisztíthatja a gépet.

Rendszer visszaállítás fertőzés után: Egy kártékony program észlelése és törlése után a Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers törli a kártevő által készített valamennyi fájlt és bejegyzést a rendszerleíró adatbázisban.

Nagy teljesítmény

Új vírusvédelmi motor: Az alkalmazás alapja a teljesen új vírusvédelmi motor, mely jelentősen növeli a rendszer keresési sebességét, optimalizálja az erőforrások használatát és minimális hatással van más futó programokra. Az új motor hatékonyabban veszi fel a harcot a rootkit technológiát használó kártevőkkel szemben.

Intelligens technológiák: Az első indított vizsgálatnál az összes objektumot automatikusan átvizsgálja a program. A későbbi víruskereséseknél az iSwift és az iChecker technológiák segítségével csak az új és a módosított fájlok kerülnek vizsgálatra. Továbbá, ha egy felhasználó egy fájlt hív le a szerverről, akkor az csak egyszer kerül vizsgálatra a szerver oldalon, a munkaállomáson nem.

Megbízható folyamatok kiválasztása: A rendszergazda a biztonságos folyamatokat kizárhatja a vizsgálat alól, főleg ha azokat lassítaná a vírusellenőrzés (pl. biztonsági mentés, lemez töredezettség mentesítés, stb.).

Teljesítmény kiegyenlítés: Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a rendszergazda megossza a szerver erőforrásait fontossági sorrendben a vírusvédelem és egyéb programok között, a víruskeresés a háttérben is folytatódhat.

Rugalmas adminisztráció

Központi telepítés és vezérlés: A Kaspersky Administration Kit – központi adminisztrációs eszköz – alkalmazások távoli telepítésére, irányítására és a beállítások megváltoztatására használható. Az alkalmazás a Microsoft Management Console-lal, vagy a parancssorral is használható.

Információk a szerver védelmi állapotáról: Az új kezelőfelület valós időben ad információkat az alkalmazásról. A vírusvédelem jelenlegi állapotának ismerete lehetőve teszi az IT specialistáknak, hogy azonnal reagálhassanak a rendszert érintő incidensekre.

Információk az alkalmazás állapotáról: Számos eseményt tartalmaz a lista, melyeknél a rendszergazda figyelmeztetést kap üzenetküldő szolgáltatáson vagy emailen keresztül, Simple Network Management Protocol (SNMP) és Microsoft Operations Manager (MOM) támogatással.

Rugalmas időbeállítások a vírusvizsgálatokhoz: A szerver erőforrásainak optimális kihasználásához és a felhasználók kényelme érdekében a rendszergazda megadhatja a pontos időpontot a vírusvizsgálat kezdéséhez és befejezéséhez, így a vizsgálatokat akkorra lehet időzíteni, mikor a vállalati szervereknek alacsony a terhelése, pl. éjszaka vagy hétvégén.

Jelentések: A rendszergazda részletes jelentéseket kaphat a Microsoft Windows és a Kaspersky Administration Kit esemény logjaiból. A keresési funkcióval és a szűrési lehetőséggel gyorsan és egyszerűen megtalálható a szükséges információ a hosszú log fájlokban is.

Adatbázis frissítések: Az adatbázis frissítése történhet automatikusan vagy kézzel indítva is a Kaspersky Lab internetes szervereiről, vagy a helyi szerverekről. Az alkalmazás automatikusan kiválasztja a legkevésbé terhelt szervert.

Rendszerkövetelmények

Hardveres követelmények Szoftveres követelmények
 • 100 MB szabad lemezterület;
 • CD-ROM (a Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Servers CD-ről való telepítéséhez);
 • 1 GB RAM;
 • Microsoft Internet Explorer 5.5 vagy újabb (a vírusadatbázis és az alkalmazás moduljainak frissítéséhez az interneten keresztül).
 • Microsoft Windows Installer 2.0 vagy újabb.
 • Windows 2000 Server/Advanced Server (SP4 vagy újabb)
 • Windows Server 2003 Web/Standard/Enterprise Edition (SP2 vagy újabb)
 • Windows Server 2003 x64 Web/Standard/Enterprise Edition (SP2 és újabb)
 • Windows Server 2003 R2 Standard/Enterprise Edition
 • Windows Server 2003 R2 x64 Standard/Enterprise Edition
 • Windows Server 2008 Standard/Enterprise (SP1 és újabb)
 • Windows Server 2008 x64 Standard/Enterprise (SP1 és újabb)
 • Windows Server 2008 R2 x64 Standard/Enterprise
 • Windows Small Business Server 2003
 • Windows Small Business Server 2008
 • Windows Essential Business Server 2008

Megjegyzés: Microsoft Windows NT Server 4.0 (Service Pack 6a) a Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers 6.0.3.x által támogatott

Egyéb:

A termék kompatibilis a VMWare server 1.0.1 - 1.0.5-val és a VMware Workstation for Windows 5.0.0, 5.5.1, 5.5.2, 6.0.0, 6.5.0-val

Megjegyzés:A Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers nem támogatja az IA-64 (Itanium) processzorokat

Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2013 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.