Termékek
KAV for Novell NetWare

Kaspersky Anti-Virus for Novell NetWareVB 100% Aug2006

A Kaspersky® Anti-Virus for Novell NetWare-t kifejezetten a Novell Netware operációs rendszert futtató szerverek vírusvédelmére fejlesztették ki.

Funkciók

Megbízható vírusvédelem

Valós idejű védelem. A termék valós idejű védelemmel rendelkezik a kártékony programokkal szemben, elvégzi a víruskeresést és mentesítést, továbbá törli a fertőzött fájlt, ha szükséges.

Manuális keresés. A szerver fájlrendszerének vizsgálata indítható manuálisan, vagy ütemezve.

Biztonsági mentés. Fájlok vírusmentesítés és törlése előtt egy biztonsági másolat készíthető, így a rendszergazda információt gyűjthet belőlük későbbi vizsgálatra.

Karantén a veszélyes fájloknak. Bármely potenciálisan veszélyesnek ítélt fájlt a karanténba lehet helyezni.

Rugalmas adminisztráció

Központosított és távoli adminisztráció. Az alkalmazás tökéletesen beépül a Novell Directory Service-be (NDS), így a program a ConsoleOne-on és a webes felületen keresztül is menedzselhető. Ez lehetővé teszi a rendszergazdáknak, hogy távolról telepítsenek és beállítsák az alkalmazást, akár egyszerre több szerveren is a Kaspersky Administration Kit használatával.

Figyelmeztetések. A rendszergazda figyelemeztetést kaphat e-mailben vagy a Novell NetWare hálózaton keresztül a víruskeresés eredményéről, vagy kártékony program észlelése esetén.

Esemény log. Az alkalmazás részletes jelentéseket készít a víruskeresés eredményéről, a valós idejű védelemről, valamint a vírusadatbázis frissítésekről.

Automatikus vírusadatbázis frissítések. A vírusadatbázis frissítése történhet automatikusan (ütemezve), vagy manuálisan is. Ha a letöltés közben probléma adódik, a program automatikusan egy másik szervert választ.

Frissítés menedzsment. Ha egy adatbázis frissítés sikeresen letöltődött, a többi szerver megkaphatja azt a helyi hálózaton keresztül. A frissítési fájlokról biztonsági másolat készül, így vissza lehet állni egy előző verzióra (például ha az adat sérült a letöltés alatt).

Optimalizált teljesítmény

Terhelés menedzsment. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a rendszergazda beállítása milyen mértékben terhelje a szerver processzorát, amely nagyban befolyásolja a teljesítményt.

Több szálon futó víruskeresés. A több szálon futó víruskeresés növeli a teljesítményt, mert egyszerre több munkaállomás kérését képes kiszolgálni. A keresés sebességét és alkalmazási területét csak a szerver hardveres kapacitása limitálja.

Több-processzor támogatás. Több processzoros környezetben a teljesítmény növelése érdekében a rendszergazdának lehetősége van, hogy egyszerre több anti-vírus folyamatot indítson egyszerre, kihasználva az elosztott adatfeldolgozás előnyeit.

Magas fokú megbízhatóság. Az új generációs Kaspersky Anti-Virus for Novell NetWare antivírus motorja egy védett területen indul. Ebben a megközelítésben jelentősen nőtt a program megbízhatósága, mert az alkalmazásokra és a fájlszerverre nincsenek hatással a víruskeresés közben fellépő esetleges problémák.

Rendszerkövetelmények

Hardveres követelmények Szoftveres követelmények
 • Intel Pentium processzor vagy újabb
 • legalább 12 MB RAM
 • Legalább 8 MB szabad lemezterület
 • Operációs rendszer: Novell NetWare 5.x, 6.0, 6.5
 • Novell Client telepítve a rendszergazda munkaállomásán
 • Fontos Support Pack:
  • Novell NetWare 5.x – Support Pack 6 vagy újabb
  • Novell Netware 6.0 – Support Pack 3 vagy újabb
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 vagy magasabb (a log bejegyzésekhez és a webes menedzsment felülethez)
 • Telepített Apache Web Server és Tomcat servlet container (a webes menedzsment felület telepítéséhez és használatához).
 • Az összes menedzsment céljából használt szervernek és munkaállomásnak támogatnia kell a TCP/IP protokollt.
Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2013 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.