Termékek

Kaspersky Anti-Virus for Microsoft Exchange 2000/2003


A Kaspersky Anti-Virus for Microsoft Exchange egy nagy teljesítményű, skálázható termék, melyet arra terveztek, hogy megvédje a kártékony kódoktól a felhasználók levelezőrendszerét. Az alkalmazás tökéletes integrációja a Microsoft Exchange szerverrel biztosítja a vírusok hatékony észlelését és eltávolítását, egy megbízható akadályt képezve meggátolja terjedésüket a vállalati hálózaton.

Funkciók

Hatékony vírusvédelem

Valós idejű email vizsgálat. Az alkalmazás valós időben vizsgálja a kimenő és bejövő leveleket. Az üzenet összes elemét átvizsgálja, a csatolmányokat (beleértve az archivált és tömörítettet is), beágyazott OLE objektumokat és csatolt leveleket is. A fertőzött elemeket a beállításoktól függően vírusmentesíti, vagy törli.

E-mail adatbázisok vírusvizsgálata. A program képes eltávolítani a telepítése előtt érkezett levelekből a vírusokat, adatbázis frissítés után akár a korábban vizsgált üzenetekből is. Ilyen keresések történhetnek a háttérben, vagy bizonyos időközönként, a rendszergazda ütemezése szerint.

Vírus kitörések megelőzése. A vírus kitörést észlelő mechanizmus lehetővé teszi, hogy a rendszergazda megtehessen minden szükséges intézkedést a levelező szerver vírusvédelmének megerősítésére. Ha a vírus aktivitás eléri az előre meghatározott szintet, a program értesíti a hálózati rendszergazdát emailben, vagy NetSend-en keresztül.

Biztonsági mentés. A biztonsági mentés lehetővé teszi, hogy egy esetleges hibás vírusmentesítés után visszaállíthassuk az elveszett információt, és a hibát okozó elemeket elküldhessük további elemzésre a Kaspersky Lab szakértőinek. A felhasználó által meghatározott szűrők segítik a keresést a biztonsági mentés adataiban.

Nagy teljesítmény és skálázhatóság

Teljesítmény optimalizáció. A rendszergazda beállíthatja a forgalom nagysága, típusa és a szerver hardverének (RAM mennyisége, teljesítmény, CPU száma, stb.) függvényében, hogy hány elem legyen egyszerre vizsgálva. Egyszerre párhuzamosan maximum nyolc különböző, legfeljebb 1 MB méretű elemet lehet vizsgálni.

Skálázhatóság. Ha több processzoros környezetben futtatjuk, az alkalmazás igazítható a szerver processzorainak számához. Egyszerre több példánya is elindítható az antivírus motornak, növelve a teljesítményt.

Rugalmas adminisztráció

Egyszerű adminisztráció. Az alkalmazás a Microsoft Management Console (MMC) plugin-jával menedzselhető. Telepítés után a program a Kaspersky Lab szakértői által ajánlott optimális beállításokkal indul. A rendszergazda helyileg, vagy távolról is testre szabhatja a beállításokat.

Rugalmas jelentéskészítés. A vírusvédelem állapotát mutató jelentések általában rendszeresen, előre meghatározott sablonok alapján készülnek, automatikusan, vagy a rendszergazda kérésére. A Windows és a program saját log-jában található események komplett diagnosztikát biztosítanak a Kaspersky Anti-Virus működéséről.

Automatikus frissítések. Az antivírus adatbázis és a program modulok automatikusan, vagy manuálisan frissíthetők az interneten keresztül a Kaspersky Lab szervereiről vagy helyi frissítő szerverekről.

Rendszerkövetelmények

Hardveres követelmények
 • CPU: Intel Pentium 300 MHz vagy újabb;
 • 256 MB RAM;
 • 20 MB szabad lemezterület (nem tartalmazza a biztonsági mentéshez és egyéb szolgáltatásokhoz szükséges helyet).
Szoftveres követelmények
Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition:
 • Microsoft Windows Server 2000 with Service Pack 4 vagy újabb / Microsoft Windows 2000 Advanced Server with Service Pack 4 vagy újabb / Windows Server 2003 Standard Edition / Windows Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Windows Server 2000 with Service Pack 4 vagy újabb / Microsoft Windows 2000 Advanced Server with Service Pack 4 vagy újabb / Windows Server 2003 Standard Edition / Windows Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Windows Server 2000 with Service Pack 4 vagy újabb installed / Microsoft Windows 2000 Advanced Server with Service Pack 4 vagy újabb / Windows Server 2003 Standard Edition / Windows Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition
Microsoft Exchange 2000 Server Enterprise Edition Microsoft Exchange 2000 Standard Edition Server
 • Microsoft Windows Server 2000 / Microsoft Windows 2000 Advanced Server with Service Pack 4 vagy újabb
 • Microsoft Exchange 2000 Server Enterprise Edition with Service Pack 2 or higher
 • Microsoft Windows Server 2000 / Microsoft Windows 2000 Advanced Server with Service Pack 4 vagy újabb
 • Microsoft Exchange 2000 Server Standard Edition with Service Pack 2 vagy újabb
Követelmények a rendszer adminisztrációjához másik számítógépen keresztül
 • Microsoft Windows 2000 with Service Pack 4 vagy újabb / Microsoft Windows XP / Microsoft Windows 2003 with MMS version 1.2 vagy újabb
 • Active Directory Service Interfaces (ADSI) 2.5 vagy Active Directory Client Extensions (Microsoft Windows 2000 vagy újabb automatikusan megfelel a követelményeknek)
Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2012 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.