Termékek
Mail Gateway (csak A-V)

Kaspersky Mail Gateway (csak vírusvédelem)


A Kaspersky Anti-Virus for Linux Mail Gateway teljes körű védelmet nyújt a levelező rendszer használóinak a kártevők összes fajtája ellen.

A Kaspersky Anti-Virus for Linux Mail külön szerverre is telepíthető, nem szükséges integrálni a meglevő levelező rendszerbe. A termék jelentősen növeli a védelem szintjét napjaink számítógépes fenyegetéseivel szemben, és lehetővé teszi különbözo vírusvédelmi gyártók termékeinek egyidejű használatát a hálózaton. Emellett védelmezi a vállalat levelező szerverét a jogosulatlan használattal szemben.

A programot úgy tervezték, hogy függetlenül működjön, így az jól alkalmazkodik a környezetéhez, és könnyen kombinálható más gyártók termékeivel a különböző hálózati csomópontokon. A beállításhoz és telepítéshez nem szükséges a Linux rendszerek szakértelme.

Funkciók

Integrált védelem a vírusok és a spam ellen

Víruskeresés. A program megkeresi és eltávolítja a vírusok összes fajtáját és a kártékony programokat a bejövo és kimeno levelek összes elemében, beleértve a csatolmányokat is.

Felhasználói figyelmeztetések. Gyanús vagy fertozött fájl észlelésekor a rendszergazda, a küldo és a címzett is figyelmeztetést kap, melynek tartalmát és formáját a rendszergazda állíthatja be.

Karantén. Fertozött vagy gyanús elemek, levelek, illetve levélszemétnek azonosított üzenetek a karantén könyvtárba továbbíthatók, ahol a rendszergazda megnézheti, törölheti vagy továbbíthatja a végfelhasználónak a levelet.

Biztonsági mentés. A fertozött üzenetek elmenthetok a vírusmentesítés elott, lehetové téve a fontos információk késobbi visszaállítását hiba esetén.

Üzenetszurés

Csatolmány típusa szerint. Az alkalmazás beállítható, hogy szurje a levélforgalmat a csatolmány neve és fájltípusa alapján, így azonnal azonosíthatók az esetleg vírust tartalmazó elemek.

Felhasználói csoport alapján. A rendszergazda különbözo üzenet feldolgozási szabályokat hozhat részre minden egyes csoportnak, és korlátozásokat állíthat be a biztonsági eloírások szerint a levelezorendszer felhasználóinak.

A szerver védelme illetéktelen hozzáféréstol

Az alkalmazás konfigurálható úgy, hogy megvédje a szervert DoS támadásoktól és külso próbálkozásoktól, melyek célja tömeges email küldés a szerveren keresztül. Bizonyos esetekben ez a segítség csökkenti a szerver terheltségét és a levélforgalom feldolgozását.

Rugalmas menedzsment és adminisztráció

Távoli adminisztráció. A Kaspersky Anti-Virus for Linux Mail Gateway távolról menedzselheto a webes felületen keresztül, vagy hagyományosan a konfigurációs fájl segítségével.

Az alkalmazás beállítása és optimalizálása. A levélforgalom mennyiségétol, és a vállalat biztonsági eloírásaitól függoen, a rendszergazda beállíthatja az alkalmazás muködési paramétereit a maximális rendszer teljesítménytol a maximális felhasználói biztonságig. A rendszergazda különbözo idotúllépéseket állíthat az üzenetek küldésénél/fogadásánál, menedzseleheti az alkalmazás feldolgozási sorrendjét és a háttérben párhuzamosan feldolgozható elemek számát.

Frissítések beállítása. A vírusadatbázis frissítheto manuálisan, vagy automatikusan, az interneten keresztül, a Kaspersky Lab szervereirol, vagy a rendszergazda által meghatározott helyi szerverrol. A vírusvédelmi motor egyes moduljai, és a nyelvi analizáló szintén frissítheto a fent ismertetett módon.

Rendszerkövetelmények

Hardveres követelmények Szoftveres követelmények
 • Intel Pentium CPU (Pentium III vagy Pentium IV ajánlott)
 • Legalább 256MB RAM
 • Legalább 100MB szabad lemezterület a telepítéshez
 • Legalább 500MB szabad hely a /tmp fájlrendszerben.
Egy az alábbi operációs rendszerek közül
  32-bites platformok:
 • Red Hat Enterprise Linux Server 5.
 • Fedora 7.
 • SUSE Linux Enterprise Server 10.
 • OpenSUSE Linux 10.3.
 • Debian GNU/Linux 4 r1.
 • Mandriva 2007.
 • Ubuntu 7.10 Server Edition.
 • FreeBSD 5.5, 6.2.
  64-bites platformok:
 • Red Hat Enterprise Linux Server 5.
 • Fedora 7.
 • SUSE Linux Enterprise Server 10.
 • OpenSUSE Linux 10.3.
Perl language version 5.0 vagy újabb (www.perl.org),
which alkalmazás
bzip2 alkalmazás
Webmin version 1.070 vagy újabb (www.webmin.com) a távoli adminisztrációhoz (opció)
Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2013 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.