Termékek
KAV for Lotus Notes/Domino

Kaspersky Anti-Virus for Lotus Notes/Domino

Ready for IBM Lotus Domino Software

A Kaspersky® Anti-Virus for IBM Lotus antivírus védelmet nyújt az IBM Lotus Domino szerver felhasználóinak, összetett topológiájú, nagy terhelésű vállalati hálózatokon.

Funkciók

Az összes IBM Lotus Domino objektum vírusvédelmi vizsgálata

Levélforgalom vírusvizsgálata. Az alkalmazás vizsgálja az üzeneteket, beleértve a csatolmányokat is (tömörített, archivált is), vírusokat és egyéb kártékony programokat (reklámprogram, kémprogram) keresve. Továbbá a rendszergazda keresést indíthat a szerveren tárolt összes fájlra.

Adatbázis és egyéb objektumok vizsgálata. Az alkalmazás nem csak az emaileken végez vírusvédelmi vizsgálatot, hanem az össze Lotus Domino elemet, beleértve az adatbázisokat, Lotus Domino szerverek közötti adatforgalmat, IBM Lotus Domino szkripteket és OLE objektumokat is elemzi.

A védelmi állapot valós idejű ellenőrzése. A rendszergazda figyelmeztetést kaphat fertőzött üzenet észlelésekor, lehetővé téve az állapot folyamatos ellenőrzését, és szükség esetén az azonnali beavatkozást.

Választható teendők a fertőzött objektumokra. Ha fertőzött elemet észlel a program, az alkalmazás beállításaitól függően vírusmentesíthető, törölhető, vagy változtatás nélkül továbbítható a címzettnek. A program úgy is konfigurálható, hogy biztonsági mentést készítsen a fertőzött elemről, mielőtt bármit is tenne vele, így később visszaállítható, ha a későbbiekben bármilyen probléma adódna.

Gyanús és fertőzött elemek elkülönítése. Az összes vírusvizsgálat eredményét elmenti a program a számítógép merevlemezén. A keresés alatt talált fertőzött, hibás és gyanús elemeket a rendszer a karantén mappába helyezi, ahol megtekinthetők, vagy törölhetők a rendszergazda által.

Kontroll levélforgalom felett

Üzenetek szűrése tulajdonságok alapján. Az alkalmazás beállítható, hogy automatikusan megakadályozza az e-mail üzenetek egyes fajtáinak a kézbesítését: bizonyos fajtájú csatolmánnyal (általában indítható állományok) rendelkező e-mailek, rendszergazda által meghatározott méretet túllépők, vagy tiltott elem típust tartalmazók.

Víruskitörés megakadályozása. A víruskitörés megakadályozására a Kaspersky Anti-Virus for IBM Lotus Domino leállíthatja az emailek küldését és fogadását, ha a küldés/fogadás gyakorisága túllépi a rendszergazda által meghatározott mennyiséget.

Adminisztráció

Egyszerű menedzsment. A Kaspersky Anti-Virus for IBM Lotus Domino menedzselhető helyileg, vagy távolról is az IBM Lotus Domino felületen keresztül. A rendszergazda a termék több, különböző szerverre telepített példányát is irányíthatja egy munkaállomásról.

A vírusvédelmi adatbázis automatikus frissítése. A vírusvédelmi adatbázis frissítése történhet manuálisan vagy automatikusan (ütemezve) az interneten keresztül a Kaspersky Lab szervereiről, vagy a helyi hálózaton keresztül, meghatározott számítógépekről. Az adatbázis sértetlenségét minden frissítésnél ellenőrzi a program, és lehetőség van az adatbázis egy korábbi verziójára visszaállni.

Skálázhatóság. Az alkalmazás támogatja a fürtözhető szervereket, megosztott konfigurációjú hálózatokat és a virtuális szervereket. Továbbá a nagy terhelésű hálózatokon a megfelelő teljesítmény biztosításának érdekében az antivírus motor több példánya is futtatható párhuzamosan.

Sokoldalú jelentéskészítő rendszer. Az alkalmazás a jelentések széles skáláját képes elkészíteni az antivírus védelem állapotáról és a levélforgalomban talált fertőzött elemekről. A rendszergazda beállíthatja a jelentések gyakoriságát vagy idejét.

Rendszerkövetelmények

Hardveres követelmények Szoftveres követelmények

Egy az alábbi operációs rendszerek közül:

  • Windows 2000 (Service Pack 4 vagy újabb)
  • Windows 2000 Advanced Server (Service Pack 4 vagy újabb)
  • Windows Server 2003 Standard Edition
  • Windows Server 2003 Enterprise Edition

Egy az IBM Lotus Domino alábbi verziói közül:

  • Version 6.5 vagy újabb;
  • Version 7.0 vagy újabb.

megjegyzés: Version 8.x jelenleg nem támogatott

  • Processzor: Intel Pentium 300 MHz vagy gyorsabb;
  • 64 MB RAM (128 MB ajánlott);
  • 11 MB szabad lemezterület (nem tartalmazza a biztonsági mentéshez, és egyéb szolgáltatásokhoz szükséges területet);
Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2013 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.