Termékek
KAV for Linux File Server

Kaspersky Anti-Virus for Linux File Server


Technical News
11.10 Released: Kaspersky Anti-Virus 5.7 for Linux File Server Maintenance Pack 1 (5.7.26)

A Kaspersky Anti-Virus for Linux File Server két részből áll és a fájlszerverek védelmére tervezték. Az első modul a hozzáférés alapú védelem, amely integrálódik az operációs rendszerbe, és ellenőrzi a megnyitott és módosított fájlokat, valós idejű védelmet biztosítva a szerver nagyobb terhelése nélkül. A második modul a manuálisan indítható vírusvizsgálat, mely átvizsgálja a fájlrendszert, a cserélhető adathordozókat és az egyes fájlokat ütemezve, vagy a rendszergazda által indítva.

Funkciók

Észleli és eltávolítja a vírusokat, kémprogramokat és egyéb kártevőket

Valós idejű rendszervédelem. Az alkalmazás észleli a fájlrendszer kéréseket, átvizsgálja a megnyitandó fájlokat, fertőzés esetén megtisztítja azokat, vagy izolálja a gyanús objektumokat további elemzésre.

Manuálisan indítható fájlrendszer vizsgálat. Az alkalmazás a megadott időpontban (vagy a rendszergazda parancsára) megvizsgálja a meghatározott területeket fertőzött vagy gyanús objektumokat keresve. Elemzi az objektumokat és megtisztítja, törli, vagy izolálja őket további elemzésre.

Karantén. A szerver fájlrendszerében talált fertőzött, gyanús és hibás objektumokat a karanténba lehet helyezni, ahol további műveletek hajthatók végre, mint például a megtisztítás, törlés, stb.

Visszaállítás. Az alkalmazással a fertőzött objektumokról egy másolatot készíthetünk, mellyel később visszaállíthatjuk a fájlt sikertelen vírusmentesítés vagy egy esetleges törlés után is.

Egyszerű adminisztráció

Távoli adminisztráció. A Kaspersky Anti-Virus for Linux File Server and Workstation beállítható a hagyományos módon a konfigurációs fájl használatával, vagy a webes felülettel is.

Finomhangolás. A biztonsági házirendek és feladatok használatával a rendszergazda beállíthatja az alkalmazás működési paramétereit, munkaállomás vagy csoport szinten, figyelmeztetéseket kaphat, licenc kulcsot telepíthet, stb.

Figyelmeztető rendszer. Vírus észlelése, vagy egyéb eseménynél a rendszergazda figyelmeztetést kap, melynek a másolata emailben is elküldhető.

Jelentések. A rendszergazda különféle jelentések közül válogathat az antivírus védelem állapotáról és a program működéséről, egy meghatározott időszakra, az általa kívánt részletességgel.

Automatikus adatbázis frissítés. A vírusadatbázis frissítése történhet manuálisan, vagy automatikusan a Kaspersky Lab szervereiről, vagy helyi szerverekről.

Rendszerkövetelmények

Hardveres követelmények
 • Intel Pentium 133 MHz vagy újabb;
 • 64 MB RAM
 • 100 MB szabad lemezterület.
Szoftveres követelmények

1) Operációs rendszer:

32-bites platform esetén:

 • Red Hat Enterprise Linux 5.2 server (kernel 2.6.18-92)
 • Fedora 9 (kernel 2.6.25)
 • SUSE Linux Enterprise Server 10 SP2 (kernel 2.6.16.60-0.21)
 • Novel Open Enterprise Server 2 (kernel 2.6.16.46-0.12)
 • openSUSE Linux 11.0 (kernel 2.6.25)
 • Debian GNU/Linux 4.0 r4 (kernel 2.6.24)
 • Mandriva Corporate Server 4 (kernel 2.6.12)
 • Ubuntu 8.04.1 Server Edition (kernel 2.6.25)

64-bites platform esetén:

 • Red Hat Enterprise Linux 5.2 server (kernel 2.6.18)
 • Fedora 9 (kernel 2.6.25)
 • SUSE Linux Enterprise Server 10 SP2 (kernel 2.6.16.60-0.21)
 • openSUSE Linux 11.0 (kernel 2.6.25)

2) Perl interpreter - version 5.0 vagy újabb (www.perl.org).

3) Telepítet "which" alkalmazás.

4) Telepített szoftver csomag (gcc, binutils, glibc-devel, make, ld) és előtelepített operációs rendszer kernel kód a kavmonitor komponens használatához.

Opciók:

5) Kaspersky Administration Agent - A Kaspersky Anti-Virus távoli adminisztrációjához a Kaspersky Administration Kit segítségével.

6) Webmin csomag (www.webmin.com) - a Kaspersky Anti-Virus távoli adminisztrációjához.

Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2013 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.
anti-virus_linux_workstation