Termékek
KAV for Check Point FireWall

Kaspersky Anti-Virus for Check Point FireWall-1

Runs great on Intel Xeon

A Kaspersky® Anti-Virus for Check Point Firewall-1 magas fokú védelmet biztosít a HTTP, FTP és SMTP forgalomnak, mely áthalad a Check Point Firewall-1-en. A termék észleli a kártékony programokat, reklámprogramokat, kémprogramokat, stb.

Funkciók

Vírusvédelem

A kimenő és bejövő adatforgalom vírusvizsgálata. Az alkalmazás megkeresi a kimenő és bejövő adatforgalomban a vírusokat, és feldolgozza a tűzfal CVP kéréseit. Vizsgálja a webes forgalom elemeit, az emaileket és csatolmányait, beleértve a tömörített és archivált fájlokat is. A program nem csak a fertőzött elemeket észleli, hanem a gyanús, védett, vagy hibás objektumokat is.

Védelem a potenciálisan veszélyes programokkal szemben. A rendszergazda kiválaszthatja, hogy a standard, vagy a kiterjesztett vírusadatbázist szeretné használni. A kiterjesztett adatbázis nem csak a kártékony programokat észleli, hanem a potenciálisan veszélyes programokat is, kémprogramokat, reklámprogramokat, stb.

Bizonyos fájltípusok kizárása a gyorsabb keresés érdekében. Lehetőség van, hogy az archív fájlokat teljesen kizárjuk a keresésből, vagy úgy beállítani a programot, hogy csak egy bizonyos mélységi szintig vizsgálja őket. Az alkalmazást úgy is konfigurálhatjuk, hogy csak bizonyos fájltípusokat vizsgáljon, melyek leginkább veszélyesek fertőzés szempontjából.

Korlátozott idő egyes elemek vizsgálatára. A rendszergazda beállíthat egy maximális időlimitet az egyes elemek vizsgálatára, így a felhasználót a legkevésbé zavarja munkájában.

Azonnali vizsgálat. A teljesítmény növelése érdekében az alkalmazás az elemeket a RAM-ban vizsgálja, a merevlemezre nem ment.

Intelligens algoritmusok. A keresés alatt a biztonságos elemeket az intelligens algoritmusok segítségével továbbítja a felhasználónak, így gyorsítja a működést és az észlelési képességek minőségé nem romlik.

A fertőzött elemek feldolgozási opciói. A fertőzött elemek törölhetők, vagy vírusmentesíthetők. Lehetőség van továbbá a keresési eredmény figyelmen kívül hagyására is, és az elem továbbítására a felhasználóhoz.

Biztonsági mentés. Egy fertőzött elem feldolgozása előtt (vírusmentesítés, vagy törlés), lehetőség van biztonsági másolat készítésére. A rendszergazda beállíthatja a biztonsági mentést minden egyes átviteli protokollra külön-külön.

Adminisztráció és konfiguráció

Kényelmes adminisztráció. Az adminisztrációs felület a Microsoft Management Console 1.2-n alapszik, mely megszokott eszköz a legtöbb rendszergazda számára.

Skálázhatóság. A rendszergazda a vírusvédelmi motor több másolatát is futtathatja és több CVP szervert is (melyek különálló fizikai szerverként működhetnek).

Automatikus vírusadatbázis frissítés. A munkaállomások vírusadatbázis frissítései közvetlen a Kaspersky Lab szervereiről tölthetők le, vagy a helyi hálózat egyik mappájából. Ha a letöltés sérült, vagy befejezetlen, lehetőség van az előző, hibátlan verzióra visszalépni.

Kifinomult figyelmeztető rendszer. A program figyelmeztetést küldhet a rendszergazdának bármely kritikus eseményről a Check Point Firewall-1R eszközeivel, vagy emailben.

Továbbfejlesztett jelentés rendszer. A rugalmasan konfigurálható statisztikák és jelentések lehetővé teszik, hogy a rendszergazda a szükséges részletességű és a kívánt adatokat tartalmazó jelentéseket kapjon.

Rendszerkövetelmények

Hardveres követelmények Szoftveres követelmények
Adminisztrációs szerver
 • Intel Pentium processzor, 300 MHz vagy gyorsabb;
 • Legalább 512 MB RAM
 • Legalább 20 MB szabad lemezterület (nem tartalmazza a biztonsági mentéshez és egyéb szolgáltatásokhoz szükséges helyet)
 • Legalább 1 GB szabad lemezterület a biztonsági mentéshez és a vírusvizsgálatra váró átmeneti fájlokhoz.
 • Microsoft Windows 2000 Professional with Service Pack 4 vagy újabb
 • Microsoft Windows XP Professional Edition with Service Pack 2 vagy újabb
 • Microsoft Windows 2000 Server with Service Pack 4 vagy újabb
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server with Service Pack 4 vagy újabb
 • Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition vagy újabb
 • Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition vagy újabb.
Menedzsment konzol
 • Intel Pentium II processor, 300 MHz vagy újabb
 • 256 MB RAM;
 • 10 MB szabad lemezterület.
 • Microsoft Windows 2000 Professional with Service Pack 4 vagy újabb
 • Microsoft Windows XP Professional Edition with Service Pack 2 vagy újabb
 • Microsoft Windows 2000 Server with Service Pack 4 vagy újabb
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server with Service Pack 4 vagy újabb
 • Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition vagy újabb
 • Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition vagy újabb.
Kaspersky Anti-virus Logo
Copyright © 1997 - 2013 Kaspersky Lab, 2F 2000 Kft.
Minden jog fenntartva.